Για να ανοίξετε το δικό
σας bar πρέπει να προγραμματίσετε τις
αγορές σας έτσι ώστε να καλύψετε τις
ανάγκες σας ανάλογα με το μενού σας.
Υποθέτοντας ότι στο μαγαζί σας θα θέλετε
να σερβίρετε καφέ αλλά και ποτά straight
και κοκτέιλ σας παρουσιάζουμε μία λίστα
με αρκετά βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται
σε καθημερινή βάση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΤΩΝ
Ποτά
Bourbon Whiskey, Καναδέζικο Whiskey, Σκοτσέζικο Whiskey, Brandy, Ρούμι λευκό, Ρούμι μαύρο, Τζιν, Tequila λευκή, Tequila κίτρινη, Vodka
Λικέρ
Αmaretto, Βενεδικτίνη, Cointeau, Creme de Cacao (κακάο), Creme de menthe (μέντα), Drambuie, Cahlua, Triple sec, Frangelico
Μη αλκοολούχα συστατικά
Γλυκαντικά
Γλυκαντικά
Ζάχαρη λευκή, Ζάχαρη ξανθιά, Ζάχαρη καστανή, Μέλι, Σιρόπι ζάχαρης
Καφέδες
Καφέδες
Καφές στιγμιαίος, Καφές espresso, Καφές γαλλικός
Αναψυκτικά και χυμοί
Sprite, Αναψυκτικό τύπου cola, Σόδα,Τόνικ, Φυσικό ανθρακούχο νερό, Χυμός Cranberry, Χυμός grapefruit, Χυμός lime, Χυμός ανανά, Χυμός λεμόνι, Χυμός ντομάτα, Χυμός πορτοκάλι, Χυμός φρούτα του πάθους
Φρούτα και λαχανικά
Αγγούρι, Ανανάς, Λάιμ, Λεμόνια, Μήλα, Μπανάνες, Πορτοκάλια, Ροδάκινα, Φράουλες
Αρωματικά φυτά
Αρωματικά φυτά
Δυόσμος, Μέντα
Γαρνιτούρες
Γαρνιτούρες
Ελιές, Κερασάκια τύπου μαρασκίνο
Άλλα υλικά
Άλλα υλικά
Γάλα, Κρέμα γάλακτος, Κρέμα καρύδα, Μαρμελάδες, Ταμπάσκο, Worcestershire sauce (ή Worcester
sauce), Αλάτι, Πιπέρι
Άλλα
Κρασί λευκό*, Κρασί κόκκινο*, Κρασί ροζέ*, Μπύρες*, Σαμπάνια, Βερμούτ Dry, Βερμούτ γλυκό
*Για τις μπύρες και τα
κρασιά θα ακολουθήσουν θέματα με
συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα
γούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου